COLOR

El color és una propietat perceptiva causada per la llum quan aquesta interacciona amb l'ull, el cervell i la nostra experiència. La percepció del color es veu altament influïda pels colors adjacents en l'escena visual.


Cercle cromàtic




El primer concepte a definir és SATURACIÓ:

És la intensitat d'una tonalitat específica. Es basa en la puresa del color, una tonalitat molt saturada té un color viu i que ressalta; en disminuir la saturació, el color es torna més dèbil i grisós.


Saturació

                               Imatge saturada      Imatge original

TEMPERATURA DE COLOR:

És un terme que fa referència a la calidesa o fredor de la llum emesa per una font. Comparant el seu color dins l'espectre lluminós amb el de la llum que emet un cos negre escalfat a una temperatura determinada.


Temperatura de color

                            Podem veure com la intensitat del color va variant en                                 cada làmpada de major temperatura (groguenc) a menor (blavós).


BALANÇ DE BLANCS:

És un ajust electrònic que aconsegueix una reproducció correcta del color sense mostrar dominants. Serveix per definir la brillantor dels colors bàsics vermell, verd i blau amb l'objectiu de que la part més brillant de la imatge aparegui com a color blanc , i la menys brillant com negre.

Balanç de blancs


MATÍS:

El matís és la propietat que es refereix als aspectes qualitativament diferents de l'experiència de color que tenen relació amb diferències de longituds d'ona.


Matís


LLUMINOSITAT:

És la quantitat de flux lluminós lluminós que emet una font de llum en una direcció, en una unitat d'angle sòlid

Lluminositat

SÍNTESI ADDITIVA (RGB):

És la suma de totes les llums acolorides, que dóna com a resultat la llum blanca.
R-Red, G-Green, B-Blue.

Síntesi additiva
SÍNTESI SUBSTRACTIVA (CMYK):

És la suma de tots els pigments de color que dóna com a resultat el color negre.

Síntesi substractiva













Comentaris