HISTÒRIA DE LA FOTOGRAFÍA


ELS SEUS INICIS

Per introduir-te una mica en aquest tema començaré dient que etimològicament la paraula "FOTOGRAFÍA" prové del grec: "PHOS" significa llum i "GRAFIS" vol dir dibuixar.


L'aparició de la fotografía i la seva posterior evolució han estat lligades a dues tècniques completament independents, però que necessiten complementar-se per donar lloc al registre fotogràfic.
-La captura de la imatge, és a dir, la llum que reflexen els objectes.
-La fixació per diversos mitjans per aconseguir el registre permanent.

Els principals antecedents de la fotografía van ser:



  1. Una cambra fosca és una petita habitació al qual se li han tapat totes les escletxes i entrades de llum de l'exterior per evitar que aquesta faci mal les substàncies químiques, el paper i tot el material sensible a la llum que s'usa per al revelat fotogràfic.
  2. La fotosensibilitat és una ametropia que generalment prové d'un problema en la curvatura de la còrnia, el que impedeix l'enfocament clar dels objectes que es troben propers o llunyans.

THOMAS WEDGWOOD



Mostra
Va destacar per la seva contribució en la tecnologia, ja que, va ser la primera persona que va idear un mètode per copiar imatges visibles químicament. Va fer experiments amb la calor i la llum i va idear un mètode per tenyir químicament, tractant el paper amb nitrat de plata i exposant el document a la llum. 




JOSEPH NICÉPHORE NIÉPCE

Fou el primer a aconseguir fer aparèixer una imatge en una placa impregnada de material fotosensible dins una càmera fosca, aquesta imatge no era permanent i es va dir heliogravatAquestes imatges estaven invertides (negatiu) i necessitaven ser transportades a una còpia (positiu). 



LUÍS DAGUERRE


Daguerrotip

Luís Daguerre va dissenyar i perfeccionar el "daguerreotip" va ser el primer procediment fotogràfic anunciat i difós comercialment de manera oficial l'any 1839 on es capturaven imatges amb una càmara.







WILLIAM HENRY FOX TALBOT 

Talbot va aconseguir plasmar al paper una galeria de l’Abadia de Lacock. Va seguir les seves investigacions, fins que, el 1841 va patentar el Calotip Anglaterra
El Caliotip era el procediment que consistia a usar el paper negatiu, a partir d’aquí es podia obtenir un nombre il·limitat de còpies.


William


Aquest és l'origen de la fotografía explicat de forma general i concisa, en aquesta nova entrada podem diferenciar l'etimología, les diferents etapes per les quals ha anat evolucionant el sistema fotogràfic i els autors més representatius en cada una d'elles.

ESPERO QUE US HAGI SERVIT PER TENIR MÉS CONEIXEMENT SOBRE LA FOTOGRAFÍA I ELS SEUS INICIS !!









Comentaris