Mafalda


Les particularitats d'aquest còmic són que, tot i que la protagonista sigui una nena, del que tracta l'argument és de temes que la preocupen, com la humanitat, pau mundial i el que fa ella és rebel·lar-se contra el món.

1. Estètica:

  • Cada escena està separada per vinyetes quadrades i el full està col·locat en horitzontal.
  • En cada tira trobem 4-5 vinyetes i l'ordre de lectura és d'esquerra a dreta (occidental).
  • Els personatges principals són: la Mafalda, els seus pares (Raquel i pare del qual no s'sesmenta en cap moment del còmic el seu nom), els seus amics (Felipe, Manuel, Susana, Miguel) i el seu germà Guille.
  • En són comuns les onomatopeies que criden molt l'atenció i ocupen gran part de la vinyeta. Els ideogrames també hi són presents en múltiples ocasions. Trobem línies cinètiques en  gairebé cada vinyeta, tant per expressar moviments corporals com objectes que cauen, tot i que m'hi he fixat que moviments corporals que hauríen d'estar identificats per ajudar a que l'espectador ho entengui millor no ho estan.
  • El còmic està fet en blanc i negre, les vinyetes i el seu contingut estan digitalitzats i les lletres sempre en majúscula (excepcionant aquells moments en que es parla fluixet i el tamany de la font és més petit.
  • Les bafarades són molt homogènies i tradicionals, la que predomina és la típica que es dona en una situació de parla normal.
2. Narrativa:
  • Nena excepcional, amb una curiositat, visió del món i conciència existencial més amplia que la de gairebé tots els humans. La seva generositat i patriotisme són presents i clarificats al còmic. És una nena "cascarrabias", però desperta i mai li falten preguntes pels seus pares. És una nena que sap el que busca. Està sempre preocupada amb la humanitat, la pau i els drets humans. Espera tenir una carrera universitària i ser algú a la vida. Critíca durament als seus pares per ostrar-se molts cops passius.
  • Els personatges típics són: la Mafalda ( la "sabelotodo"), els papis (que passen de tot i no saben respondre davant el gran coneixement de la seva filla) i els amics ( que sempre busquen contradir les idees de la Mafalda).
  • La trama més comuna la identifiquem la major part del còmic en les ombres.

Mafalda














Comentaris