Càrrecs del cinema

  • Director: La principal funció d'un director de cine és pendre les decisions de com es farà la pel·lícula, ja sigui directament o per mitjà d'un encarregat a les seves ordres. També aporta la seva visió personal, ja que no sempre és el director qui té la idea inicial del projecte. Ha de ser polifacètic, és a dir, ha de saber una mica de tot i està present tant en la preproducció com en l'edició final del film, tot i que en el moment del rodatge estigui ausent. Per últim, ha de saber treure el máxim profit als personatges en quant al paper que els hi pertoca.
Director
  • Director de fotografia: Aquest, s'encarrega d'aconseguir les millors imatges per a la pel·lícula. Malauradament, la seva funció és veu amagada rere la importància dels actors, director o productors del film, no obstant la seva presència és crucial per dur a terme la peli. És el responsable de la creació artística de les imatges (iluminació, òptica, enquadrament i composició) i d'estetitzar les escenes. Converteix els desitjos del director en imatges.
Director de fotografia
  • Director d'art: És la responsable de designar un conjunt de funcions (publicitat, editorial, cinema, televisió...) que configuren la posada en escena. Està sota el càrrec d'un grup de dissenyadors que denominen el decorat de l'escenari, el maquillatge, la perruquería... De fet, representa la realitat interna del guió, és a dir, tot el que es vulgui fer i estigui escrit en el guió, haurà d'estar representat a cadascuna de les escenes de la pel·plícula.
Director d'art

  • Productor: És el promotor del projecte i l'amo de tots els drets de la pel·lícula, és a dir, el que finança i fa possible la realització del film. Té la capacitat de decidir sobre què es vol fer la peli i, en alguns casos, depenent del contracte que disposi, pot arribar fins i tot a pendre decisions sobre el montatge final, podent situar la seva opinió per sobre de la del director.
Finançament

  • Productor executiu: És contractat pel productor perquè dugui a terme diverses accions en funció al desenvolupament, recerca, distribució. Aquest, busca la financiació, la administra i la gasta. No és propietari de la obra, tot i que podria ser-ho en cas de que hagués aconsellat al productor de temes per a la pel·lícula.
Productor executiu de Homeland- Henry Bromell

  • Assistent de producció: Prepara el pla de rodatge abans d'aquest i busca i contracta  els integrants del grup que fa la peli (actors i extras). S'asseguren que els personatges i l'escenari estigui a punt per començar a grabar, controla la posició dels extras en cada moment.
Assistent de producció


  • Assistent de direcció: Ajudant del director de cinema. Present en les tres fases de producciói en l'enllaç entre el director i altres departaments cinematogràfics. Desglossa el guió i crea el calendari o pla de producció.

  • Guionista: Autor del guió literàri, el qual pot ser d'una obra original o una adaptació d'una altre ja existent.
Guionista

  • Continuista // Script: Persona encarregada de supervisar la continuïtat d'un projecte audiovisual, és a dir, aquest ha de controlar que el fil temporal on es narra la història no pateixi cap salt sorprenent a ulls de l'espectador.
Continuista

  • Key Grip: Supervisa tots els equips de suport de càmera i informa al director de fotografìa sobre diversos aspectes.
Key Grip

  • Stuntman // Especialista: Professional entrenat que actua com a "doble" del personatge principal realitzant esports o escenes de risc amb la finalitat de fer creure a l'espectador que és la mateixa persona.
Stuntman

  • Muntatgista / Editor: Encarregat de composar escenes i sequències amb l'equip de muntatge per aconseguir les accions, temes o emocions pròpies de la narrativa de la peli.
Editor

  • Foley artist: Reproductor de sons quitidians agregats al film per millorar la qualitat de l'audio. Ajuda a donar un sentit de realitat a l'escena.
Foley artist



Comentaris